Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak už jste na to po létech snažení přišel, že tkzv. investování, které vám současný veřejný trh nabízí, je pouze bouda na vaše peníze ?

Gratuluji.

Valná většina tkzv. investorů to nepozná nikdy.

Tedy - pokud svůj investiční produkt zruší a vyberou si tkzv. zisky a spočítají jistinu a výnos - tak teprve potom jim zůstanou oči pro pláč.

Je třeba si uvědomit, že nikdo cizí - žádná banka, žádný fond, žádná investiční společnost .......... za vás vaše peníze nezhodnotí, ale použije jen pro svoje vlastní potřeby a vlastní zisky. Vy budete vždy hradit pouze rizika tohoto zprostředkovatele.

Pro takový pracháče, jako jste vy, doporučuji už jen produkty se státním příspěvkem, kde je alespoň jakés takés bezpracné zhodnocení - než na to stát příjde, že vlastně jen vyhazuje peníze z okna, bez jakéhokoliv efektu.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Chápu, že to myslíte jako ironii, nicméně si opravdu nemyslím a vy nejspíš taky ne, že by stát peníze rozdával. Státní podpora či příspěvek na jedné straně je vždy vyvážen daněmi na druhé. Podporu stavebního spoření spolehlivě sežere DPH, daň z nemovitostí atd. atp.

0 0
možnosti

Dlouhé, ale poučné.

Jen bych nesouhlasil s tou hypotékou.

Konkrétní případ:

Splátka hypo: 4900,-

Nájem: 10500,-

Roční rozdíl: 67200,-

Energie: platím ve svém i v cizím.

Náklady na údržbu: <30000/rok

Závěr:

Vlastní nemovitost pořízená na hypotéku mi ročně ušetří (vydělá) cca 37000,-

Navíc za posledních 5 let se odhadní (tržní ještě víc) hodnota této konkrétní nemovitosti zvýšila o 470 000,- což je zhruba o 40%. Kdybych padl na dno a byl nucen dům prodat (čistá teorie, protože splátku 4900,- zaplatím i z podpory v nezaměstnanosti), měl bych po prodeji na účtu o 500 000,- víc. Který investiční produkt mi vydělá víc?

0 0
možnosti
Foto

Jste bohatší nejen o vlastní zkušenost, gratuluji a děkuji za informaci, že už i u nás takto s úspěchem investovat lze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 576x
Nejsem znalcem, ale milovníkem a studentem vína. Pilně chodím do tekuté knihovny a poznávám klasiky i začínající autory a rád se podělím o dojmy a informace s Vámi.

Seznam rubrik