Diskuse

Co na to děda?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Pominuli pindy o tom jak jsme se měli dobře - nikdy se nedá odpustit komunistickému režimu totální rozvrat občanské společnosti, krádeže poctivě nabytého majetku, vyhánění sedláků z rodných statků, zadrátované hranice a střílení po těch, kteří chtěli z tohoto ráje odejít. A v neposlední řadě žalářování i popravy nevinných. To nespraví žádná bunda 250 Kč ani pionýrský tábor za dvě stovky!

2 0
možnosti
Foto

Děda, nebo babka. Oba pod vedením jediné strany a vlády socialisticky žili, ba občas i socialisticky pracovali;-)

0 0
možnosti
LC

Já v mládí slýchal/viděl heslo "Ještě tato generace bude žít v komunismu". Teď se hesla po domech nepíšou, ale asi by se hodilo "Ještě tato generace bude žít ve šťastné multikulturní společnosti". Občas na zdejších diskuzích čtu, jak ti důchodci, pamětníci socíku, volí levici. Tedy komanče a socánky. A protože jich je stále víc, spějeme ke komunismu. Přitom se obě ty strany potácí na hranici vstupu do PS. Nebo že by důchodci volili Piráty?

1 0
možnosti
VV

Mate to optravdu nejak zmatene. Tou zimni bundou za 250, - myslite jiste ne korun, ale tuzexovych bonu. O tom ze bylo az do roku 1953 vse na listky zrejme nevite.

A vubec uz to nebylo tak, ze by nekdo prisel a rekl znarodnujeme vas. Drobni zivnostnici se dokonce radi znarodnovali sami.

Moje mama mela kram s domacimi potrebami. Prvni co komunisti udelali bylo ze ji hned v osmactyricatem zvedli dane. A pravidelne kazdej rook zvedali dal. Nasledovalo ze objednane zbozi velkoobchod nedodal. Chodil jsem tehda s mamo do velkoobchodu na zizkovske nakladove nadrazi. Regaly plne, ale kdyz chtela mama objednat kuchynsky robot ze zbrojovky Strakonice, stalo tam napsano jen pro statni obchod. Po par letech to vzdala a coby odpovedna vedouci druzstva Bratrstvi toho robota konecne dostala.

0 1
možnosti
JM

J38o31s15e84f 46M38i14k36e35l

14. 5. 2021 14:28

Přečtěte si i tu druhou půlku.;-)

0 0
možnosti
ND

Nedočetla jsem to, protože jsem v té době žila. Mi nikdo nemusí tu dobu přibližovat, či vyscetlovat. Článek je ode zdi ke zdi. Míchají se tam různé doby do jedné.

Nic není černobílé.

Jo a prosím, tak já bych mladá v této době být nechtěla i když pominu coronu, která nastolila nenormální život.

0 0
možnosti
PP

Tak to já bych takových 39 let škrtnul hned - bez ohledu na dobu. Přeci jenom 17 bylo člověku jen jednou a v tomhle věku se spíš řešily jiné věci, jako například co mají holky pod blůzkou, jak chutná na tajňačku vypité pivo, jestli jet v sobotu s partou na osadu a nebo jít na rande a tak......

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 576x
Nejsem znalcem, ale milovníkem a studentem vína. Pilně chodím do tekuté knihovny a poznávám klasiky i začínající autory a rád se podělím o dojmy a informace s Vámi.

Seznam rubrik